Radio Max FM 99.3

„Ovdje Radio Cerje…..“ čulo se prvi put 12.veljače 1967.godine. Doduše još godinu dana prije je sadašnji direktor i vlasnik radio postaje Max Dragutin Cerjan samostalno izradio prvu radio stanicu i javio se u eter iz Voće Donje odnosno naselja Slivarsko, a tada je signal pokrivao samo navedeno naselje. S obzirom da tada nije bilo gotovo nikakve literature za izradu radio stanice faza ekperimentalnog emitiranja je potrajala malo dulje no iz dana u dan dolazila su nova kvalitetnija rješenja. No nastavkom emitiranja iz Cerja Nebojse radio stanica se i dalje tehnički usavršavala tako da je čujnost bila preko dvadeset kilometara zračne linije.

U ono vrijeme zakon nije dozvoljavao emitiranje privatnog radija te je “milicija“ često oduzimala radio stanice i zabranjivala rad tako da su prekidi emitiranja bili česti. No u nekim momentima uvijek je bila spremna još jedna radio stanica pa netom nakon oduzimanja u eteru bi se opet čulo „Ovdje Radio Cerje ..“
I uz takve ne baš lijepe uvjete, te teške napore i financijske probleme emitiranje je teklo gotovo neprekidno.


Sav taj trud ipak nije prošao nezapaženo pa je 1970. godine Krsto Papić snimio o maloj radiostanici iz Cerja Nebojse dokumentarni film pod naslovom „Nek se čuje i naš glas“ a isti je 1971. godine bio nagrađen na festivalu u Oberhausenu. Te godine je snimljena i dokumentarna drama autora M. Kučiša, Z. Bajsića i M. Jurjevića urednice Jelene Lovretić „Ad libitum“ također nagrađena na festivalu u Čehoslovačkoj no ni jedno od ovih ostvarenja nije dobilo odobrenje za prikazivanje na festivalima u Beogradu .

Uz stalne prijetnje zatvorom, pedesetak oduzetih radio stanica od 1990. godine počelo je emitiranje na UKV području pod nazivom „Radio Drago“ a tek stvaranjem hrvatske države moglo se odahnuti. Firma „Radio Max“ d.o.o. registrirana je 1994. godine na Trgovačkom sudu u Varaždinu. Koncesija je dobivena 1998. godine čime je ostvaren dugogodišnji san obitelji Cerjan.

Čitavo vrijeme domovinskog rata „Radio Max“ je sa svojim programom bio okrenut k braniteljima i svim učesnicima domovinskog rata i za tu domoljubnu notu dokaz su mnogobrojna priznanja i zahvalnice od državnih, humanitarnih i mnogih drugih organizacija.

Priznanje za 40-godišnje vođenje „Radio postaje Max“ stiglo je 2007. godine od udruženja HURIN za direktora i vlasnika Dragutina Cerjana, a isto tako te godine i Nagrada Općine Maruševec za promicanje imena Općine. Iz svega navedenog vidljivo je da nakon Radio Varaždina odnosno Radio Varteksa kako se ranije zvao „Radio Max“ je drugi radio po starosti u županiji varaždinskoj.

Danas on ima pet stalno zaposlenih i emitira 24 sata program na frekvenciji 99,3 MHz a po mnogim ispitivanjima slušanosti, uvijek je pri vrhu u varaždinskoj županiji.


Streamitter.com


Welcome to the new Streamitter website. We have improved the online radio experience for you. Enjoy listening to thousands of radios all over the world.


More radio's from  


We love radio.
Listen to thousands of online radio webstreams.